PSIHOTEKA

Članice našeg Udruženja: Mina Gazivoda, Jevrosima Pejović, Milena Žujović i Branka Nikočević su kreirale zbirku koja sadrži preko 20 psihloških vježbi prilagođenih trenutnoj situaciji. Ove vježbe imaju za cilj da pomognu ljudima u prevazilaženju izazova u mentalnom zdravlju koje izolacija nosi sa sobom.  Namijenjena je svima onima koji se osjećaju uznemireno ili opterećeno zahtjevima porodice, rada od kuće, ili rada sa ljudima koji su potencijalno inficirani virusom…. odnosno, svima koji osjećaju da im je potreban ovakav vid podrške.

U Psihoteci se nalaze vježbe iz čak tri terapijska pravca, geštalta, transakcione analize i kognnitivno bihevioralne terapije koje pomažu kod prevazilaženja straha i panike, vježbe koje nas vraćaju sebi i pomažu da pronađemo unutrašnju podršku i budemo nježni i njegujući prema sebi, vježbe koje se mogu raditi u paru koje nam pomažu da se povežemo sa ljudima oko nas, kao i vježbe koje imaju za cilj da nas motivišu i inspirišu da budemo aktivniji u uslovima izolacije.

Zbirka je besplatna za sve i dostupna na sledećem linku: 

https://drive.google.com/file/d/1nhUGRB0PG_MsDusz0lwlzTXS1qbBaRMR/view?fbclid=IwAR11jPXePDoUkZ3ZOB-xzI0XHAXkt2jgRLI-MObfb3BKR4MsMyX7g6r-AdM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *