Predsjednik UPCG je bio jedan od učesnika na nedavno održanom 67.kongresu psihologa

Predsjednik UPCG Radiša Šćekić, bio je gost na 67.kongresu psihologa na poziv Društva psihologa Srbije. Ovaj naučno-stručni skup održan je na Zlatiboru od 22-25.maja. Tema skupa je bila „Psihologija u novom dobu: izazovi (re)humanizacije. Predavači i učesnici bili su kako iz Srbije, tako i iz drugih država regiona.

Predsjednik UPCG je imao izlaganje na okruglom stolu sa temom: Psihologija kao profesija i psihologija kao nauka: Aktuelni položaj i perspektive. Sa svojim izlaganjima i kasnije diskusijom, panelisti su bili i Ivan Jerković-Predsjednik Društva psihologa Srbije, Josip Lopićić-Predsjednik Udruženja psihologa Hrvatske, Marko Vrtovec-Predsjednik Društva psihologa Slovenije i Dijana Đurić-Predsjednik Udruženja Republike Srpske.

Tokom svih dana kongresa održani su brojni sastanci predstavnika udruženja iz regiona. Pored razmjene iskustva, razgovora o aktuelnim zbivanjima, govorilo se i o budućoj saradnji udruženja. Tom prilikom potpisan je i sporazum o saradnji između Udruženja psihologa Crne Gore i Društva psihologa Srbije. Sa direktoricom Centra za primijenjenu psihologiju, Snežanom Milutinović i članovima Upravnog odbora DPS, dogovorena je intenzivnija saradnja kada je u pitanju nabavka testova i literature za psihologe, uz popuste koji će biti dostupni članovima UPCG.

Predstavnici udruženja psihologa iz Slovenije i Hrvatske ponudili su podršku i pomoć za pristupanje i učlanjenje UPCG u Evropsku asocijaciju psihologa.

Na kraju, prihvaćena je incijativa da se u Crnoj Gori održi prva regionalna konferencija i formiran je radni organizacioni odbor. Prvi sastanak planiran je za septembar 2019.godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *